GRILLOWANE NEKTARYNKI Z JOGURTEM I ORZECHAMI
Składniki na 1 porcję:
- 1 nektarynka
- 2 łyżeczki gęstego jogurtu greckiego
- 2 łyżeczki syropu klonowego lub miodu
- garść posiekanych orzechów włoskich
Nektarynkę umyć, delikatnie osuszyć i przekroić na pół. Ostrożnie wyjąć pestkę.
Połówki nektarynki ułożyć na grillu (lub na tacce aluminiowej), przekrojoną stroną do dołu. Piec 7-10 minut, bez obracania. Owoce można też piec w piekarniku, w temperaturze około 180 stopni. Żeby uzyskać ładny "grillowany" wzorek, warto ułożyć je na czystym ruszcie :)
Połówki nektarynki przełożyć na talerz. Jedną łyżeczką syropu klonowego lub miodu skropić owoce, po czym na każdej połówce ułożyć łyżeczkę jogurtu i znów skropić drugą łyżeczką syropu. Posypać siekanymi orzechami, ozdobić świeżymi ziołami. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz