GRILLOWANE NEKTARYNKI Z BOCZKIEM
Składniki dla 3 osób:
- 2 duże nektarynki (mogą być brzoskwinie)
- kilka plastrów boczku, bardzo cienko krojonego
- świeżo zmielony pieprz
- ocet balsamiczny zredukowany lub gotowy sos balsamiczny
- listki bazylii
Nektarynki przekroić na pół, wyjąć pestkę. Każdą połówkę pokroić na 3 cząstki.
Plastry boczku - w zależności od wielkości - przekroić na pół lub pozostawić w całości.
Każdą cząstkę nektarynki owinąć boczkiem, układać na rozgrzanym grillu. Grillować, obracając je widelcem, aż się boczek mocno zrumieni z każdej strony.
Gotowe przekąski przełożyć na talerz, skropić sosem balsamicznym i oprószyć pieprzem. Podawać posypane świeżymi listkami bazylii. Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz