ZUPA Z DYNI
- 1kg dyni (obranej i pokrojonej w kostkę)
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- mały kawałek selera
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- kilka ziarenek ziela angielskiego
- 2-3 liście laurowe
- 4 łyżki oleju rzepakowego
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/2 łyżeczki imbiru
- 1 łyżka curry (opcjonalnie)
- 1l wody
- sól, pieprz
- natka pietruszki, koperku lub płatki migdałów do posypania
Zupę gładko zmiksować i przyprawić solą oraz pieprzem. Podawać ozdobione natką pietruszki, koperkiem lub podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów. Smacznego! :)
Inspiracja przepisu: www.madameedith.blogspot.com.es
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz