ŚLEDZIE PIERNIKOWE Z MANDARYNKĄ
Składniki na 2-3 porcje:
- 2 śledzie matiasy
- 2 mandarynki
- 1 cebula
- 1 łyżeczka miodu płynnego
- 4 łyżki oleju
- przyprawa do piernika
- 1 listek laurowy
- szczypiorek do podania
- kawałki śledzi
- szczypta przyprawy do piernika
- piórka cebuli
- kawałeczki mandarynki
- szczypta przyprawy
- łyżka zalewy miodowej
Warstwy powtarzać w tej samej kolejności, aż do zużycia składników. Listek laurowy wetknąć pomiędzy warstwy. Słoiczek szczelnie przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny.
Podawać w temperaturze pokojowej, posypane posiekanym szczypiorkiem. Smacznego! :)
Inspiracja przepisu: Blog Igraszki Losu https://www.facebook.com/igraszki/?fref=nf
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz