KARNAWAŁOWE PRZEKĄSKI Z SERA CAMEMBERT I KRAKERSÓW
Składniki:
- krakersy o kształcie prostokąta lub okrągłe
- okrągły ser camembert
- czarne oliwki
Nożykiem wycinać z plasterków oliwek maleńkie trójkąciki i układać w "muszkę". Za pomocą cienkiej słomki (jak z napojów dla dzieci) wykrawać okrągłe "guziki". Warto słomkę przeciąć nożyczkami, żeby miała długość max.3-4cm - po wycięciu trzeba będzie wykałaczką wypchnąć oliwkowy "guzik".
Na każdym krakersie układać kawałek sera, a na nim ułożyć muszkę i guziki z oliwek, delikatnie wciskając je w powierzchnię sera. Podawać w temperaturze pokojowej (żeby wydobyć smak camemberta), koniecznie w towarzystwie lampki białego wina. Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz