SAŁATKA Z BOCZKIEM
I KIEŁKAMI
Składniki na 2 porcje:
- kawałek wędzonego boczku
- 2 garście roszponki lub mieszanki sałat
- duża garść kiełków brokuła
- kilka łyżek oleju
- sok z pół cytryny
- 1 łyżka ostrej musztardy
- 1 łyżeczka miodu
- sól, pieprz
- pomidorki cherry do dekoracji
W miseczce wymieszać składniki sosu: 3 łyżki oleju, sok z cytryny, musztardę i miód, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Boczek wrzucić do sosu, dokładnie wymieszać i pozostawić na około pół godziny, aż dobrze nasiąknie.
Roszponkę wymieszać z kiełkami, polać sosem z boczkiem i wymieszać całość. Przystroić pokrojonymi pomidorkami i od razu podawać. Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz