KIEŁBASKI ZAPIEKANE Z DYNIĄ
Składniki na 2 porcje:
- 2 większe kawałki kiełbasy lub 4 małe
- 1/2 średniej dyni
- 1-2 cebule
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz, kminek mielony
- około 1 szklanki dowolnego sosu pieczeniowego
- świeże zioła, np. majeranek lub natka pietruszki
Kawałki kiełbasy, dyni i cebuli ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Przyprawić solą i pieprzem, posypać zmielonym kminkiem. Wstawić do piekarnika na 25 minut.
W międzyczasie podgrzać sos. Po upływie tamtych 25 minut wyjąć naczynie, sosem polać podpieczone kiełbaski z dynią, wstawić ponownie do piekarnika, na około 8-10 minut. Po wyjęciu z piekarnika doprawić solą (w razie potrzeby) i posypać świeżymi ziołami. Podawać gorące, z dodatkiem sałaty lub innej zieleniny. Smacznego! :)
Inspiracja przepisu: www.bbcgoodfood.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz