FILETY PANIEROWANE W STYLU INDYJSKIM
Składniki na 2 porcje:
- 1 duży filet z kurczaka
- 1 małe jajko
- bułka tarta do panierowania
- sól, pieprz
- szczypta czosnku granulowanego
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- szczypta mielonego kuminu (można pominąć)
- olej do smażenia
Na talerz wysypać garść bułki tartej, dodać do niej wiórki kokosowe oraz kumin i kurkumę. Wymieszać starannie.
Na drugim talerzu rozkłócić jajko. Filety przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem z obu stron, po czym obtoczyć w jajku, a następnie w panierce.
Smażyć na niewielkiej ilości oleju do zrumienienia, z obu stron. Podawać z sałatką ze świeżych warzyw. Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz