DOMOWY FISHBURGER / BURGER RYBNY Z SOSEM SEROWYM
Składniki na 1 porcję:
- 1 bułka grahamka
- 1 filet z dowolnej ryby (nieduży kawałek)
- jajko, bułka tarta do panierowania
- olej + masło do smażenia
- sól, pieprz
- suszone zioła prowansalskie
- 0,5 pomidora
- garść rukoli
- kawałek sera pleśniowego Blue Cheese
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 0,5 łyżeczki soku z cytryny
- 1 łyżeczka posiekanego koperku
- szczypta posiekanego szczypiorku
Przygotować sos: majonez, jogurt oraz sok z cytryny wymieszać razem w miseczce, dodać pokruszony ser pleśniowy oraz posiekany koperek i szczypiorek. Starannie wymieszać, doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby, odstawić na chwilę.
Bułkę przekroić na pół, opiec lekko w tosterze lub na patelni. Na dolnej części rozsmarować połowę sosu serowego, ułożyć rybę. Na niej rozprowadzić resztę sosu, dodać rukolę i plasterki pomidora, lekko osolić i przykryć drugą połową bułki.
Podawać natychmiast. Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz