SAŁATKA Z BRYNDZĄ I KASZĄ QUINOA
Składniki na 2 porcje:
- kawałek bryndzy (można zastąpić oscypkiem lub fetą)
- 1/2 szklanki ugotowanej kaszy quinoa (lub dowolnej kaszy)
- 1/2 niedużej cukinii
- 1 duży pomidor
- 1/2 - 1 szklanka fasoli czerwonej z puszki, odsączonej
- garść świeżych liści szpinaku
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka miodu płynnego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- kilka kropli sosu Worcester (można pominąć)
- sól, pieprz do smaku
Na półmisku wymieszać wszystkie warzywa, posypać kaszą i szczypiorkiem. Polać z wierzchu dressingiem i lekko przemieszać. Podawać po kilku minutach. Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz