CARPACCIO Z BURAKÓW I POMIDORÓW
Składniki na 2 porcje:
- 2 średnie buraki, ze skórką
- 2 pomidory malinowe
- kawałeczek sera pleśniowego, koziego lub fety
- 2 łyżeczki oliwy
- musztarda francuska ( u mnie Dijon z mielonymi orzechami włoskimi)
- świeże zioła - bazylia, szczypiorek
- świeżo zmielona sól gruboziarnista i pieprz
Pomidory pokroić w cienkie plastry, ser pokruszyć lub pokroić w kosteczkę. Porcję musztardy wymieszać starannie z łyżeczką oliwy, odstawić.
Na talerzu rozłożyć plastry buraka na przemian z pomidorem. Posypać serem i ziołami. Skropić pozostałą łyżeczką oliwy, doprawić sowicie solą i pieprzem. Podawać od razu z musztardą obok. Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz