PLACUSZKI Z JABŁKAMI
Składniki na ok.7-9 sztuk:
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
- pół szklanki przegotowanej zimnej wody
- ok. 10 łyżek mąki pszennej
- 2 łyżki oleju
- 1 duże jabłko, obrane i starte na dużych oczkach
- cukier puder lub płynny miód
Na rozgrzanej patelni (najlepsza do naleśników), już bez użycia oleju, nakładać łyżką niewielkie placuszki (ok.2 łyżki/szt.) i smażyć z obu stron na złoto-brązowy kolor.
Podawać natychmiast, posypane cukrem pudrem lub polane miodem i ozdobione dowolnymi owocami, a także z łyżką gęstego jogurtu naturalnego. Smacznego! :)
*) Miód kremowy z czarną porzeczką - dostępny tu: http://www.pasiekaslodkakraina.pl/pl/miod-kremowany/28-55-miod-kremowany-z-czarna-porzeczka.html#/28-waga-250g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz