czwartek, 28 sierpnia 2014

PASTA KANAPKOWA 

Z KURCZAKA I SELERA NACIOWEGO



  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1/2 pęczka koperku
  • niewielki kawałek żółtego sera
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz
Filet umyć, osuszyć, natrzeć solą, skropić olejem i upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20min. Ostudzić i pokroić na drobne kawałki. Łodygi selera oczyścić z włókien, umyć, pokroić na cienkie plasterki. Koperek drobno posiekać, ser zetrzeć na małych oczkach. 

Wszystko razem wymieszać, dodać jogurt i majonez, doprawić solą i pieprzem. Schłodzić w lodówce min. 30 minut.
Podawać na kromce chleba, najlepiej opieczonej w tosterze. Smacznego!:)

Inspiracja przepisu: magazyn "Moje Smaki Życia"


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz