PASTA Z CIECIERZYCY I POMIDORÓW
- 1 puszka ciecierzycy
- ok. 1/2 szklanki passaty z pomidorów (lub pomidorów z puszki)
- 2 łyżki kaparów (lub kilka zielonych oliwek)
- 1 ząbek czosnku
- 3 suszone pomidory
- 1/2 łyżeczki sproszkowanej papryki słodkiej
- szczypta pieprzu
- odrobina soli
- szczypta sproszkowanej przyprawy garam masala (w wersji łagodniejszej można zastąpić cynamonem)
- natka pietruszki
- 1-2 łyżki oliwy lub zalewy z suszonych pomidorów
Przechowywać do 3-4 dni w lodówce, w zamkniętym pojemniku.
Podawać na kanapce, z dodatkiem świeżych warzyw - pomidorów lub ogórka, posypane kiełkami lub szczypiorkiem. Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz