CROSTINI - GRZANKI Z GRUSZKĄ
I GORGONZOLĄ
Składniki na 1 porcję (osobę):
- 4 małe kromeczki bagietki/bułki
- 1 gruszka (np. odmiana Konferencja)
- 1/4 średniej czerwonej cebuli
- kawałek sera gorgonzola
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka miodu
- szczypta soli, świeżo zmielony pieprz
- kilka listków mięty (można zastąpić bazylią lub rukolą)
W międzyczasie opiec kromki pieczywa w tosterze (lub na blaszce w piekarniku). Upieczone gruszki z cebulą rozłożyć na każdej kromeczce, posypać pokruszoną gorgonzolą. Wstawić do piekarnika na 1-2 minuty, aż ser się rozpuści. Wyjąć z piekarnika, przełożyć na talerz lub deskę. Polać lekko miodem i posypać świeżo zmielonym pieprzem. Ozdobić posiekaną miętą. Podawać natychmiast. Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz