SAŁATKA MAKARONOWA Z MANDARYNKĄ, SZPINAKIEM
I SOSEM TERIYAKI
Składniki na 2 porcje:
- 2 garście makaronu farfalle (kokardki)
- 2 garście świeżego szpinaku baby
- 1 mandarynka
- 2 łyżki rodzynek
- garść migdałów (obranych)
- zielona część dymki do posypania
- 3 łyżki sosu teriyaki (najlepiej gęsty)
- 3-4 łyżki oleju
- 1 łyżka octu winnego
- 1 ząbek czosnku (zgnieciony lub posiekany drobno)
- szczypta cukru
- sól, pieprz do smaku
Na półmisku ułożyć szpinak, makaron i mandarynkę. Lekko skropić połową dressingu. Posypać rodzynkami, migdałami i posiekaną dymką. Ostrożnie przemieszać, polać resztą dressingu. Podawać od razu. Smacznego! :)
Inspiracja przepisu: www.lecremedelacrumb.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz