środa, 11 maja 2016

SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ 

I RZODKIEWKI



Składniki na 2 porcje:
  • 200g kapusty kiszonej
  • 1/2 średniej marchewki
  • 1/4 czerwonej cebuli
  • 5 rzodkiewek
  • garść kiełków brokuła
Na dressing:
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz
  • szczypta suszonych ziół prowansalskich 
  • szczypta cukru
Kapustę kiszoną odcisnąć z nadmiaru soku, pokroić na drobniejsze kawałeczki. Marchewkę oraz rzodkiewki zetrzeć na tarce o małych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Kiełki lekko posiekać. 

Składniki dressingu wymieszać w kubeczku.

Wszystkie składniki surówki wymieszać razem z dressingiem. Podawać po ok.10 min., gdy surówka się "przegryzie". Smacznego! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz