KURCZAK Z CIECIERZYCĄ
I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI
Składniki na 2 porcje:
- 2 udka z kurczaka (lub 4 podudzia, ewentualnie inne mniejsze części)
- 200g ciecierzycy z puszki
- 300g pomidorków koktajlowych
- 6 łyżek oleju
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka ostrej papryczki świeżej lub suszonej
- 1/2 łyżeczki sproszkowanej słodkiej papryki
- 2 łyżki posiekanych liści kolendry
- 1 płaska łyżka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Zawartość miski lub woreczka przełożyć do naczynia żaroodpornego bez przykrywania i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 30-45 minut, w zależności od wielkości kawałków mięsa. Po wyłożeniu na talerz posypać natką pietruszki. Smacznego! :)
Inspiracja przepisu: www.madhungry.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz