ZAPIEKANY CAMEMBERT
Z TYMIANKIEM I SAŁATKĄ
Z MIESZANYCH WARZYW
- 1 camembert
- 1 czerwona papryka
- kilka pomidorów malinowych
- garść pomidorków cherry
- garść żółtych pomidorków
- kilka rzodkiewek
- maliny
- mieszanka sałat
- świeże zioła : tymianek, bazylia
- czerwony ocet winny, olej, sok z cytryny
- sól, pieprz, cukier do smaku
Przygotować malinowy winegret: maliny zgnieść starannie widelcem, dodać łyżeczkę octu winnego, kilka łyżek oleju, łyżeczkę soku z cytryny, odrobinę cukru, soli i pieprzu, wymieszać.
Pozostałe pomidory pokroić w plastry, wymieszać w misce z upieczonymi warzywami, doprawić solą i pieprzem. Na talerzu rozprowadzić łyżkę winegretu, ułożyć kilka liści sałaty; na środku położyć upieczony camembert, dookoła rozłożyć wszystkie warzywa i kilka malin. Całość polać winegretem i ozdobić świeżymi listkami bazylii oraz gałązką tymianku. Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz