PIERŚ Z KURCZAKA
W KREMOWYM SOSIE
Składniki na 2-3 porcje:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 3 łyżki masła
- 3 ząbki czosnku, drobno posiekane
- szczypta płatków chilli
- 1 szklanka bulionu
- 100ml śmietany 30%
- 3-4 łyżki posiekanych suszonych pomidorów
- 2 łyżki startego żółtego sera
- 1/2 łyżeczki suszonego oregano
- 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
- 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
- sól, pieprz do smaku
- świeże listki bazylii
Do żaroodpornego naczynia wlać sos i włożyć kurczaka. Bez przykrywania wstawić do piekarnika na 200 stopni, na około 30-40 minut. Podawać pokrojone na grube plastry i ozdobione posiekanymi listkami bazylii. Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz