SAŁATKA Z ŁOSOSIEM I DRESSINGIEM TRUSKAWKOWYM
Składniki na 2-3 porcje:
- 125g łososia wędzonego na gorąco (w temperaturze pokojowej)
- kilka garści mieszanki sałat z rukolą
- 1/2 świeżego ogórka
- 7-8 truskawek
- 1 cebula dymka
- 2-3 łyżki pestek granatu
- kilka świeżych listków melisy i bazylii
- 2 łyżki dżemu truskawkowego (bez całych owoców)
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- sól, pieprz
Na półmisku ułożyć mieszankę sałat, dodać ogórek i truskawki. Posypać cebulą, pestkami granatu i łososiem porwanym na małe kawałki. Sałatkę polać dressingiem, delikatnie przemieszać. Ozdobić listkami melisy i bazylii. Podawać od razu.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz