sobota, 14 lutego 2015

SMOOTHIE Z JARMUŻU, OGÓRKA, OWOCÓW I MLEKA KOKOSOWEGO



Składniki na 2 porcje:
  • 1 dojrzały banan (najlepiej zmrożony)
  • kilka truskawek
  • 1/2 świeżego ogórka
  • 3-4 garście jarmużu (można zastąpić szpinakiem)
  • 8 łyżek mleka kokosowego
  • 1 łyżka miodu (opcjonalnie, jeśli owoce nie są dość słodkie)  
Wszystkie składniki mocno schłodzić przed przygotowaniem, można też wykorzystać mrożone truskawki. 

Do blendera wlać mleko kokosowe, kawałki banana oraz liście jarmużu, zmiksować na gładko. Dodać truskawki oraz ogórka, znów zmiksować. W razie potrzeby dodać miód, a jeśli jest zbyt gęste, dolać mleka kokosowego. 

Podawać natychmiast po przyrządzeniu. Smacznego! :)


Inspiracja przepisu: www.ambitiouskitchen.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz