czwartek, 8 stycznia 2015

SAŁATKA Z BOCZKU I SZPINAKU Z FETĄ


Składniki na 2 porcje:
  • kilka garści liści świeżego, młodego szpinaku Baby
  • ok.50-70g boczku
  • 2 duże pomidory
  • 1 mała czerwona cebula
  • 50-70g sera typu feta
  • 2-3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
  • łyżka świeżego posiekanego koperku
 Boczek pokroić w małą kostkę lub cienkie paseczki i podsmażyć na odrobinie oliwy, aż będzie chrupiący i rumiany. Osuszyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Cebulę pokroić w cieniutkie półplasterki, pomidory w niedużą kostkę. 
W misce wymieszać umyte i osuszone liście szpinaku, cebulę, pomidory i oliwę. Osolić i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem, dodać posiekany koperek. Wrzucić lekko ostudzony boczek, pokruszoną fetę i delikatnie przemieszać. Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz