ZIMOWA SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, JABŁKIEM I MAKOWYM WINEGRETEM
Składniki na 4 porcje:
- 100g świeżych liści szpinaku baby
- 1 jabłko
- kawałek sera Blue Cheese (z niebieską pleśnią)
- garść orzechów włoskich
- pół szklanki nasion granatu
- pół szklanki suszonej żurawiny
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżki octu winnego
- sok z 1/2 cytryny
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka suchego zmielonego maku
Jabłko umyć, nie obierać ze skórki, tylko usunąć gniazdo nasienne i pokroić w cieniutkie ćwierć - plasterki. Na talerzu ułożyć liście szpinaku i plasterki jabłka. Posypać nasionkami granatu, suszoną żurawiną i orzechami. Polać sałatkę dressingiem i posypać pokruszonym serem. Podawać od razu. Smacznego! :)
Inspiracja przepisu: www.damndelicious.net
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz