poniedziałek, 6 lipca 2015

LEKKA SAŁATKA Z ROSZPONKĄ 

I ŻURAWINĄ





Składniki na 2 porcje:
  • 4 garście roszponki
  • 2 garście suszonej żurawiny
  • garść podprażonych na suchej patelni płatków migdałów
Na dressing:
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu winnego
  • odrobina soli i pieprzu
Oliwę, ocet i przyprawy wymieszać w kubeczku. Roszponkę umyć, osuszyć, rozłożyć na półmisku. Suszoną żurawinę dodać do sałatki, lekko przemieszać. Polać dressingiem i posypać płatkami migdałów.  

Sałatka doskonale komponuje się z kurczakiem oraz smażoną rybą. Najsmaczniejsza jest po kilku minutach, gdy smaki się przegryzą. Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz