niedziela, 14 stycznia 2018

GRZANKI Z SEREM HALLOUMI 

I POMIDOREM




Składniki:

  • ser halloumi
  • kromki chleba na zakwasie
  • pomidor, pokrojony w plastry
  • bazylia
  • olej do smażenia
  • 1 ząbek czosnku, przekrojony na pół
  • sól, pieprz
Ser halloumi pokroić na plastry o grubości około 0,5cm. Na patelni rozgrzać olej, dodać plastry sera i smażyć na dużym ogniu aż się zrumieni, z obu stron. Zdjąć, odsączyć je na ręczniku papierowym i odłożyć. 

W międzyczasie kromki chleba opiec w tosterze. Jeszcze gorące posmarować przekrojonym ząbkiem czosnku. Na grzance układać plastry sera, oprószyć je solą i pieprzem, na nich ułożyć plastry pomidora, posypać listkami bazylii. Smacznego! ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz