sobota, 19 lipca 2014

SPAGHETTI Z PESTO 

I SUSZONYMI POMIDORAMI



Składniki na 2 porcje:
  • dwie porcje spaghetti (np. pełnoziarnistego)
  • 4 pełne łyżki zielonego pesto
  • kilka suszonych pomidorów
  • kilka pomidorków koktajlowych lub malinowych
  • listki bazylii i szczypiorek do dekoracji
  • płatki parmezanu
  • sól, pieprz
Suszone pomidory odsączyć z zalewy, pokroić w niewielkie kawałki. Spaghetti ugotować al dente, odcedzić i z powrotem włożyć do garnka. Dodać pesto oraz suszone pomidory, starannie wymieszać. 

Wyłożyć na talerz, obłożyć pokrojonymi świeżymi pomidorkami, posypać płatkami parmezanu, bazylią i szczypiorkiem. Podawać natychmiast. Smacznego! :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz