niedziela, 6 lipca 2014

SZASZŁYKI Z INDYKA 

Z ANANASEM



  • 30-40 dag filetu z indyka
  • pół świeżego ananasa
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 1/2 łyżeczki startego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • mała szczypta chilli cayenne
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • szczypta soli
Filet z indyka oraz obrany ananas pokroić na mniej więcej równe kawałki. Pozostałe składniki starannie wymieszać w misce, dodać pokrojone mięso, przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie, a następnie nadziewać na nie na zmianę kawałki indyka oraz ananasa. Opiekać na grillu lub patelni grillowej, aż się zarumienią.
Podawać z sezonowymi warzywami. Smacznego! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz