czwartek, 24 stycznia 2019

BAGIETKI Z MASŁEM ZIOŁOWYM



Składniki:

  • bagietki lub mini-bagietki
  • miękkie masło (w temperaturze pokojowej)
  • dowolne świeże zioła (natka pietruszki, szczypiorek, koperek)
  • 1-2 ząbki czosnku
  • sól
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. 

Zioła posiekać drobno, wymieszać z masłem. Dodać przeciśnięty czosnek oraz szczyptę soli.

Każdą bagietkę nacinać jak na kromeczki, ale nie docinać do końca. W każde nacięcie nałożyć troszeczkę masła z ziołami. Całą bagietkę zawinąć w folię aluminiową (błyszczącą stroną folii do wewnątrz) i położyć na blaszce lub ruszcie. Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 15-20 minut. 

Podawać od razu, po wyciągnięciu z folii; z możliwością samodzielnego odrywania kromeczek. Smacznego i udanej imprezy! :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz