BAGIETKI Z MASŁEM ZIOŁOWYM
Składniki:
- bagietki lub mini-bagietki
- miękkie masło (w temperaturze pokojowej)
- dowolne świeże zioła (natka pietruszki, szczypiorek, koperek)
- 1-2 ząbki czosnku
- sól
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Zioła posiekać drobno, wymieszać z masłem. Dodać przeciśnięty czosnek oraz szczyptę soli.
Każdą bagietkę nacinać jak na kromeczki, ale nie docinać do końca. W każde nacięcie nałożyć troszeczkę masła z ziołami. Całą bagietkę zawinąć w folię aluminiową (błyszczącą stroną folii do wewnątrz) i położyć na blaszce lub ruszcie. Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 15-20 minut.
Podawać od razu, po wyciągnięciu z folii; z możliwością samodzielnego odrywania kromeczek. Smacznego i udanej imprezy! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz