czwartek, 12 lutego 2015

SAŁATKA Z AWOKADO, POMIDORAMI 

I FETĄ



Składniki na 2 porcje:
  • 1 dojrzałe awokado
  • 5-6 pomidorków koktajlowych
  • 1/4 czerwonej cebuli
  • kawałeczek sera typu feta
Na dressing:
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz
  • świeże zioła: bazylia, szczypiorek 
Wszystkie składniki dressingu wymieszać w miseczce, odstawić. Awokado obrać ze skórki, pozbyć się pestki i pokroić najpierw na grubsze plastry, a potem w poprzek na kawałki. Pomidorki przekroić na ćwiartki. Fetę pokruszyć, a cebulę bardzo drobno posiekać.

Na półmisku ułożyć awokado oraz pomidorki, posypać pokruszoną fetą oraz drobną cebulką. Całość polać przygotowanym wcześniej dressingiem i ozdobić grubo siekanym szczypiorkiem. Podawać od razu. Smacznego! :)

Inspiracja przepisu: magazyn "Moje Smaki Życia"

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz