WYTRAWNE TARTALETKI Z ŁOSOSIEM
Składniki:
- gotowe korpusy tartaletek / kruchych babeczek
- serek śmietankowy / śniadaniowy naturalny lub z ziołami
- łosoś wędzony na zimno
- ogórek świeży
- dowolna zielenina: koperek, szczypiorek, natka pietruszki
Serek śmietankowy rozmieszać w miseczce. Jeśli jest zbyt gęsty, można dodać do niego łyżkę jogurtu naturalnego i wymieszać razem.
Ogórek obrać, pokroić w półplasterki o średniej grubości. Plastry wędzonego łososia pokroić na niewielkie kawałeczki. Zieleninkę opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym.
Korpusy tartaletek napełniać łyżeczką serka (delikatnie, żeby nie pokruszyć babeczek!), do każdej porcji włożyć kawałek łososia oraz pół plasterka ogórka. Ozdobić koperkiem / natką.
Podawać w miarę możliwości jak najszybciej (maksymalnie do godziny po przygotowaniu), gdyż tartaletki będą rozmiękać.
Zachęcam do spróbowania również innych kombinacji:
- serek z ziołami - pół pomidorka koktajlowego - plasterek pora
- serek naturalny z gorgonzolą - listek szpinaku - kawałeczek papryki czerwonej
- serek chrzanowy - pół plasterka jajka - szczypiorek
- serek naturalny z tuńczykiem - plasterek rzodkiewki - dymka
- serek ziołowy - kawałeczek suszonego pomidora - kapary
- pasta jajeczna - rzodkiewka - koperek
- pasta z awokado - kawałeczek papryki - kiełki
- serek ze szczypiorkiem - pół plasterka szynki - groszek zielony
- serek czosnkowy - oliwka - łosoś wędzony
- pasta z awokado - ser pleśniowy - dymka
- pasta jajeczna - smażone pieczarki - natka pietruszki
- serek czosnkowy - kukurydza - wiórki startego sera
- serek naturalny - ogórek kiszony - szynka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz