wtorek, 23 czerwca 2015

MŁODE ZIEMNIAKI Z SUSZONYMI POMIDORAMI I CEBULKĄ



Składniki na 2-3 porcje:
  • 0,5 kg młodych ziemniaków
  • 3-4 suszone pomidory
  • 1 łyżka oliwy
  • 1/4 czerwonej cebulki
  • świeże zioła: szczypiorek, majeranek
  • sól, pieprz
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w całości (jeśli są wyjątkowo duże, przekroić na pół) w osolonej wodzie. Odcedzić, lekko przestudzić. 
Czerwoną cebulkę drobno posiekać, suszone pomidory pokroić w kosteczkę. Świeże zioła posiekać. 

W kubeczku wymieszać oliwę z odrobiną soli, pieprzem i cebulką. 
Ziemniaki ułożyć na półmisku, polać oliwą, posypać suszonymi pomidorami i ziołami. Podawać natychmiast, jako dodatek do mięs i sałaty. Smacznego! :)

*) można posypać startym parmezanem lub innym twardy serem, wówczas może stanowić samodzielne, sycące danie :)



Inspiracja przepisu: Magazyn GoodFood BBC

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz