wtorek, 5 kwietnia 2016

KOKTAJL Z TRUSKAWEK, SZPINAKU, RZEŻUCHY I CHIA



Składniki na 2 porcje:
  • 1 szklanka truskawek (świeżych lub mrożonych - częściowo rozmrożonych)
  • 1 szklanka zimnego kefiru
  • 1-2 łyżki miodu
  • garść liści szpinaku
  • 1 łyżeczka posiekanej rzeżuchy (plus kilka listków do ozdoby)
  • 1 łyżka nasion chia

Truskawki zmiksować ze szpinakiem i rzeżuchą, wlać kefir i miód. Zmiksować ponownie.

Dodać nasiona chia i wymieszać całość łyżką. Odstawić na 10-15 minut, aż nasionka chia napęcznieją.
Posypać z wierzchu listeczkami rzeżuchy, podawać zimne. Smacznego! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz